11) ‘Prikkels bijten niet’

Ben je hoogsensitief? Ben je sneller gestrest, maar wil je ook graag uitdaging en afwisseling in je leven? Hoogsensitieve High Sensation Seekers (HSS) willen prikkels niet mijden, maar intens ervaren. Ongeveer 30% van de hoogsensitieve personen heeft gevarieerde prikkels in het leven nodig om goed te functioneren. Een op de vijf realiseert zich dat niet.
De hoogsenstieve HSS geniet van verschillende activiteiten, uitdagingen, mensen en omgevingen. Ze zijn enthousiast, nieuwsgierig, actief, creatief en hebben een brede interesse. Ze worden gedreven door het intense 'ik leef' gevoel. 
Dat conflicteert regelmatig met hun hoogsensitieve behoefte aan rust, hersteltijd en sterke empathie. Verveling overvalt hen snel. Ze hebben moeite met het tijdig schakelen naar de juiste versnelling van meer of minder actie. Ruim een kwart heeft een bore-out gehad, bijna de helft een burn-out en een derde loopt onderprikkeld rond op het werk. Nieuwe prikkels toelaten in het leven is soms beter dan (nog meer) rust nemen.

Saskia Klaaysen geeft in haar lezing uitleg over hoogsensitiviteit en de vier extra eigenschappen van hoogsensitieve High Sensation Seekers en de verschillende kwaliteiten en uitdagingen die dat met zich meebrengt.

Tijdstip: 15.30u 
Duur: 45 minuten
Doelgroep:  Volwassenen
Ticket: € 15,00 p.p. 

Locatie: de Opkamer
Spreker: Saskia Klaaysen
Plaats reserveren: via de grote ronde knop! 
(let op om deze sessie te volgen heb je ook een inkomticket voor de innerpeopledag nodig!)
www.anahata-coaching.nl  


Foto: Saskia Klaaysen