4) Ik ben 9 workshop

Ik ben 9 workshop

‘Je zit echt in de puberteit!’ riep mijn zusje een keer, maar ik ben nog maar negen!’

 Meidenvenijn, jongens die stoer doen, groepsdruk, erbij willen horen, heftige
emoties en verdriet, oude angsten die weer terugkomen, pesten, onzekerheid, … zijn thema’s die een grotere rol gaan spelen rond het negende levensjaar.
Is jouw kind rond de negen jaar en merk je dat zijn gedrag en behoeften veranderen? Vind je het lastig om jouw kind hierbij op een fijne manier te ondersteunen? Dacht je eerst ook dat jouw kind al vroeg aan de puberteit begon? Zou je deze fase graag beter willen snappen?

Ik ben 9 workshop

De workshop IK BEN 9’ voor ouders en verzorgers staat in het teken van de negenjaarfase. Deze fase vindt meestal plaats in de periode tussen de acht en elf jaar.
Als kindercoach werk ik veel met kinderen rond deze leeftijd. Soms lijkt het voor ouders of hun kind al vroeg aan de puberteit begint. Dit is niet werkelijk zo. Een kind van negen zit in zijn eigen fase horend bij deze leeftijd. Ieder kind beleeft de negenjaarfase op zijn EIGEN manier.
Voor het ene kind verloopt deze periode makkelijk en voor het andere kind kan deze tijd lastiger zijn.

Ik ben 9 workshop

Mijn droom als ‘Ik ben 9’ specialist is dat alle ouders en verzorgers met kinderen rond deze leeftijd bekend zijn met de negenjaarfase, zodat zij hun kinderen (nog) beter begrijpen en kunnen ondersteunen.
Hoe fijn zou het zijn als jij als ouder straks alles weet over de negenjaarfase? Hoe waardevol zou het voor jouw kind zijn als jij weet hoe je hem in deze periode op een goede manier kunt ondersteunen?

Tijdens de workshop vertel ik jou over de negenjaarfase, praten we over de verschillende thema’s die spelen in deze periode, ontvang je praktische tips en handvaten voor thuis en is er de mogelijkheid om ervaringen te delen.

Tijdstip: 11.45u
Duur: 45 minuten
Doelgroep: (Groot)ouders & verzorgers van kinderen tussen de 8-12 jaar
Ticket: € 7,00 p.p.

Locatie: Onder 't dak
Spreker: Mieke Hendrix
Plaats reserveren: via de grote ronde knop! 
(let op om deze sessie te volgen heb je ook een inkomticket voor de innerpeopledag nodig!)
www.dedobbel.be 


Foto: Mieke Hendrix